#DetHunSa er et bloggkollektiv bestående av kvinner i Høyre. Her deler vi tanker om aktuelle temaer fra nyhetsbildet, politikk, familieliv, klima og miljø, ungdom og press, ting som provoserer og engasjerer. Håper du vil følge bloggen vår.

Har du generelle spørsmål til innholdet, eller tips til temaer vi kan skrive om, send oss en mail på some@hoyre.no.

Margret Hagerup (39)

Født og oppvokst i Rogaland. Høsten 2017 reiste jeg fra ei gråtende bilsyk toåring, hennes tre brødre og mannen min på Jæren for å bli heltidspolitiker på Stortinget. En trygg hverdag som HR-leder i Asko ble byttet ut med pendlerliv og hybeltilværelse i Oslo for å representere Høyre på Stortinget, i arbeid- og sosialkomiteen. Det er stor stas og litt skummelt!

Jeg er opptatt av temaer som inkluderende arbeidsliv, matpolitikk, friluftsliv, psykisk helse og familieliv. Har tatt utdannelse som Pilates-instruktør, men aldri praktisert det. Jeg er hun som ofte skifter hårfarge og frisyrer, synger karaoke dersom anledningen byr seg og lager alltid eget sanginnslag i brylluper.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Lene Westgaard-Halle (40)

Født i Oslo og oppvokst i elvebyen Drammen, røtter hos havfolket på Træna og i Danmark. Den store kjærligheten fant jeg i Vestfold, hvor jeg bor på Halle gård med Sven Marius og Hermine. Jeg har jobbet med grønn finans i Zero, og brenner for lavere utslipp og en grønnere klode. Derfor er jeg ekstra glad for å få jobbe med energi- og klimapolitikk på Stortinget.

Jeg er veldig opptatt av teknologi og innovative løsninger, og tester gjerne ut alt av smarthjem-dingser på gården. Jeg er usunt avhengig av Cola Zero, har bodd i mange land, og har jobbet som språkreise-lærer med flotte ungdommer 14 somre på rad, blant annet i Sydney, Los Angeles og Tokyo. Jeg er katolikk, glad i alpint og ekstremsport og kan kjøre både motorsykkel og traktor. Ellers er jeg en rastløs person, og ikke så flink til å gå rundt grøten.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Mathilde Tybring-Gjedde (26)

Jeg er født og oppvokst i Oslo og «fersking» på Stortinget for Høyre. Jeg mener «flink pike» og «nerd» er hedersbetegnelser. Har lest Harry Potter over femten ganger, og kan de fleste sangene til Johnny Cash, Mods, Bob Dylan og Maria Mena utenat. Jeg liker å lese bøker og drikke hvitvin. Også liker jeg politikk og politikere som tror på noe – og ønsker å gjøre en forskjell for folk.

Ellers er jeg liberalkonservativ. Jeg prøver å tolke folk i beste mening, kaste fordommer i søpla og tilføre debatter noe godt. Jeg ser opp til de sterke kvinnene som har banet vei for min generasjon. Høyre har hatt mange, som Kaci Kullmann Five. Hun etablerte en tydelig ny feministisk plattform i Høyre og engasjerte seg i datidens nye politiske spørsmål som naturvern og miljø.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Guro Angell Gimse (48)

Jeg er en politiker som fikk en sein blomstring. Jeg var 40 år da jeg ble folkevalgt for første gang. Det har vært en bratt læringskurve i formannskap, som fylkespolitiker, stortingsrepresentant i justiskomiteen og nå som statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet

Min yrkesbakgrunn som politi og fagforeningsaktiv har vært en god skole for vervet som folkevalgt. Det var også i politiet engasjementeet for likestilling våknet til live. Jeg glemmer aldri det store skjeftet på revolveren som ikke passet hånden min, den skuddsikre vesten som ikke fantes i min størrelse og som hang og slang rundt meg, og ikke minst hvordan jeg som gravid ble stuet bort på et kontor, uten å få utføre relevante politioppgaver.

Når jeg ikke driver med politikk, liker jeg å skrive dikt, løpe korte joggeturer og nyte god mat og drikke med familie og venner. Dét er selve livet det.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Anne-Mette Øvrum (50)

Bor med mann og en sønn på Skarnes, Innlandet. Til daglig er jeg Direktør i stiftelsen Signo. Jeg har vært politisk aktiv i store deler av mitt voksne liv, var ordfører i perioden 2011 – 2015 – den første kvinnelige ordføreren i Sør-Odal, da med en 4 åring på fanget. Går inn i min 4 periode i 2019, og er nominert som ordførerkandidat igjen. Jeg er også nesteleder i Høyres kvinneforum.

Jeg er en rastløs «flink pike», opptatt av enkeltmenneskets rett til å bestemme over sitt eget liv. Jeg er litt som en potet – kan litt om mye og kan brukes til alt. Innerst inne bor det en liten feministisk rebell som aller helst vil ta på seg de alt for trange skinnbuksene hun hadde da hun var yngre, og sette seg på Harley `en, og med rød leppestift buldre i vei med vind i håret – føle friheten!

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Mari Holm Lønseth (28)

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, og bor på Lade i Trondheim. Jeg er trønder med alt som hører med: Drikker aller helst Dahls-øl, er RBK-supporter, DDE-fan og går ofte med allværsjakke. Jeg reiser hjem fra Oslo så raskt og ofte som jeg kan, og er veldig hjemmekjær. På Stortinget sitter jeg i kommunal- og forvaltningskomiteen, og er veldig opptatt av skolepolitikk, boligpolitikk og digitalisering og effektivisering av offentlig sektor. I kommunalkomiteen kommer bakgrunnen som lokalpolitiker i Trondheim godt med. 

Jeg er en kverulant som har jobbet jeg som advokatfullmektig i SANDS. Jeg liker å se på dyreprogram på TV, lage mat, reise og løpe. Jeg hører på radio, Coldplay og Pink Floyd, og bruker uforholdsmessig mye penger på kaffe. Ellers er jeg kjæreste med en liberalist i FrP.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Norunn Tveiten Benestad (63)

Født i Sarpsborg og oppvokst i Sørlandets hovedstad Kristiansand. Skarrer på r’en og har blaude konsonanter til tross for at jeg er halvt sunnmøring.   Jeg er gift, har to voksne barn og et barnebarn som bor i Tromsø.  Jeg kom inn i politikken i godt voksen alder. Har jobbet i næringslivet i mange år, og ønsker meg flere politikere som har bred nærings- og arbeidslivserfaring. Politikken skal være for vanlige folk.  Jeg er nå inne i min andre periode på stortinget.

I det store politiske bildet, er jeg opptatt av at vi klarer å legge til rette for et samfunn som er mer inkluderende og skaper et større rom for menneskeverdet. Ved siden av politikken er jeg styreleder i Arkivet senter for fred og menneskerettigheter

Som ekte sørlending er jeg «avhengig av» fri tilgang til sjøen. Og et liv uten komper  (den sørlandske versjonen av raspeball) er sikkert mulig, men for et liv…

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Torill Eidsheim (49)

Mi interesse for politikk starta nok med foreldre som krydra middagsmaten med politiske meiningar og gode diskusjonar. Samfunnsengasjementet låg der og med det også ønskje om å utgjere ein forskjell, enten det var i skulemusikken, idretten, jobben eller bygda.

Lever i dag i ein «moderne storfamilie», gift med Sigurd, 4 vaksne barn og to barnebarn.

Fødd i 1970 har eg følgd «Lykkeland-utviklinga» i Nordhordland, like nord for Bergen, med industriutvikling på Mongstad som navet. Der har vi «Strilar» har gått frå å stå med lua i handa til eit meir rakrygga møte med verda. Stolt, med eit stort hjarte for det Vestlandet vi saman har bygd. «Jenta kan flyttast bort frå Strilelandet, men aldri strilelandet ut av jenta»

Før var eg impulsiv berre eg fekk tenkt meg om. Livet har gjort meg flinkare til å ta ting som dei kjem og både nyte og nytte augeblikka betre. På Stortinget trives eg aller best når eg får dykke inn i framtidsutsikter, teknologi og digitalisering. Eg har vore teknologiopptimisten innan Samferdsel og ser no på korleis gode rammer kan gi bruk av teknologi for betre livskvalitet og tryggleik innan Helsesektoren. Tryggleik er også eitt tema eg møter i mitt arbeid i OSSE si parlamentarikarforsamling. Internasjonale fora for samarbeid engasjerer og er viktigare enn nokon gong i ei stadig meir kompleks verd.

Viss du vil ta kontakt med meg, kan du gjere det her: