Om oss

#DetHunSa er et bloggkollektiv bestående av stortingsrepresentant Margret Hagerup, Lene Westgaard-Halle og Mathilde Tybring-Gjedde. Bloggen er drevet av Høyre. Har du generelle spørsmål til innholdet, eller tips til temaer vi kan skrive om, send oss en mail på some@hoyre.no.

Her deler vi tanker om aktuelle temaer fra nyhetsbildet, politikk, familieliv, klima og miljø, ungdom og press, ting som provoserer og engasjerer. Håper du vil følge bloggen vår.

Margret Hagerup (37)

Født og oppvokst i Rogaland. Høsten 2017 reiste jeg fra ei gråtende bilsyk toåring, hennes tre brødre og mannen min på Jæren for å bli heltidspolitiker på Stortinget. En trygg hverdag som HR-leder i Asko ble byttet ut med pendlerliv og hybeltilværelse i Oslo for å representere Høyre på Stortinget, i arbeid- og sosialkomiteen. Det er stor stas og litt skummelt!

Jeg er opptatt av temaer som inkluderende arbeidsliv, matpolitikk, friluftsliv, psykisk helse og familieliv. Har tatt utdannelse som Pilates-instruktør, men aldri praktisert det. Jeg er hun som ofte skifter hårfarge og frisyrer, synger karaoke dersom anledningen byr seg og lager alltid eget sanginnslag i brylluper.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Lene Westgaard-Halle (38)

Født i Oslo og oppvokst i elvebyen Drammen, røtter hos havfolket på Træna og i Danmark. Den store kjærligheten fant jeg i Vestfold, hvor jeg bor på Halle gård med Sven Marius. Jeg kommer fra jobb som leder for finans i Zero, en gjeng teknologioptimistiske og moderne klimafolk. Derfor er jeg ekstra glad for å få jobbe med energi- og klimapolitikk på Stortinget.

Jeg er veldig opptatt av teknologi og har koblet elbilen min sammen med både varme og lys i huset, har de fleste dingsene mine på en app, og er veldig glad i mobiltelefonen min. Jeg er usunt avhengig av Cola Zero, har bodd i mange land, og har jobbet som språkreiselærer med flotte ungdommer 14 sommere på rad, blant annet i Sydney, Los Angeles og Tokyo. Jeg er katolikk, glad i alpint og ekstremsport og kan kjøre både motorsykkel og traktor. Ellers er jeg en rastløs person, og ikke like god som mange andre politikere på å gå rundt grøten.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Mathilde Tybring-Gjedde (24)

Jeg er født og oppvokst i Oslo og «fersking» på Stortinget for Høyre. Jeg mener «flink pike» og «nerd» er hedersbetegnelser. Har lest Harry Potter over femten ganger, og kan de fleste sangene til Johnny Cash, Mods, Bob Dylan og Maria Mena utenat. Jeg liker å lese bøker og drikke hvitvin. Også liker jeg politikk og politikere som tror på noe – og ønsker å gjøre en forskjell for folk.

Ellers er jeg liberalkonservativ. Jeg prøver å tolke folk i beste mening, kaste fordommer i søpla og tilføre debatter noe godt. Jeg ser opp til de sterke kvinnene som har banet vei for min generasjon. Høyre har hatt mange, som Kaci Kullmann Five. Hun etablerte en tydelig ny feministisk plattform i Høyre og engasjerte seg i datidens nye politiske spørsmål som naturvern og miljø.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her: