Om oss

#DetHunSa er et bloggkollektiv bestående av stortingsrepresentant Margret Hagerup, Lene Westgaard-Halle og Mathilde Tybring-Gjedde. Bloggen er drevet av Høyre. Har du generelle spørsmål til innholdet, eller tips til temaer vi kan skrive om, send oss en mail på some@hoyre.no.

Her deler vi tanker om aktuelle temaer fra nyhetsbildet, politikk, familieliv, klima og miljø, ungdom og press, ting som provoserer og engasjerer. Håper du vil følge bloggen vår.

Margret Hagerup (37)

Født og oppvokst i Rogaland. Høsten 2017 reiste jeg fra ei gråtende bilsyk toåring, hennes tre brødre og mannen min på Jæren for å bli heltidspolitiker på Stortinget. En trygg hverdag som HR-leder i Asko ble byttet ut med pendlerliv og hybeltilværelse i Oslo for å representere Høyre på Stortinget, i arbeid- og sosialkomiteen. Det er stor stas og litt skummelt!

Jeg er opptatt av temaer som inkluderende arbeidsliv, matpolitikk, friluftsliv, psykisk helse og familieliv. Har tatt utdannelse som Pilates-instruktør, men aldri praktisert det. Jeg er hun som ofte skifter hårfarge og frisyrer, synger karaoke dersom anledningen byr seg og lager alltid eget sanginnslag i brylluper.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Lene Westgaard-Halle (38)

Født i Oslo og oppvokst i elvebyen Drammen, røtter hos havfolket på Træna og i Danmark. Den store kjærligheten fant jeg i Vestfold, hvor jeg bor på Halle gård med Sven Marius og Hermine. Jeg har jobbet med grønn finans i Zero, og brenner for lavere utslipp og en grønnere klode. Derfor er jeg ekstra glad for å få jobbe med energi- og klimapolitikk på Stortinget.

Jeg er veldig opptatt av teknologi og innovative løsninger, og tester gjerne ut alt av smarthjem-dingser på gården. Jeg er usunt avhengig av Cola Zero, har bodd i mange land, og har jobbet som språkreise-lærer med flotte ungdommer 14 somre på rad, blant annet i Sydney, Los Angeles og Tokyo. Jeg er katolikk, glad i alpint og ekstremsport og kan kjøre både motorsykkel og traktor. Ellers er jeg en rastløs person, og ikke så flink til å gå rundt grøten.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Mathilde Tybring-Gjedde (24)

Jeg er født og oppvokst i Oslo og «fersking» på Stortinget for Høyre. Jeg mener «flink pike» og «nerd» er hedersbetegnelser. Har lest Harry Potter over femten ganger, og kan de fleste sangene til Johnny Cash, Mods, Bob Dylan og Maria Mena utenat. Jeg liker å lese bøker og drikke hvitvin. Også liker jeg politikk og politikere som tror på noe – og ønsker å gjøre en forskjell for folk.

Ellers er jeg liberalkonservativ. Jeg prøver å tolke folk i beste mening, kaste fordommer i søpla og tilføre debatter noe godt. Jeg ser opp til de sterke kvinnene som har banet vei for min generasjon. Høyre har hatt mange, som Kaci Kullmann Five. Hun etablerte en tydelig ny feministisk plattform i Høyre og engasjerte seg i datidens nye politiske spørsmål som naturvern og miljø.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Guro Angell Gimse (47)

Jeg er en politiker som fikk en sein blomstring. Jeg var 40 år da jeg ble folkevalgt for første gang. Det har vært en bratt læringskurve i formannskap, som fylkespolitiker og nå som Stortingsrepresentant i justiskomiteen.

Min yrkesbakgrunn som politi og fagforeningsaktiv har vært en god skole for vervet som folkevalgt. Det var også i politiet engasjementeet for likestilling våknet til live. Jeg glemmer aldri det store skjeftet på revolveren som ikke passet hånden min, den skuddsikre vesten som ikke fantes i min størrelse og som hang og slang rundt meg, og ikke minst hvordan jeg som gravid ble stuet bort på et kontor, uten å få utføre relevante politioppgaver.

Når jeg ikke driver med politikk, liker jeg å skrive dikt, løpe korte joggeturer og nyte god mat og drikke med familie og venner. Dét er selve livet det.

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her:

Anne-Mette Øvrum (49)

Bor med mann og en sønn på Skarnes, Innlandet. Til daglig er jeg Direktør i stiftelsen Signo. Jeg har vært politisk aktiv i store deler av mitt voksne liv, var ordfører i perioden 2011 – 2015 – den første kvinnelige ordføreren i Sør-Odal, da med en 4 åring på fanget. Går inn i min 4 periode i 2019, og er nominert som ordførerkandidat igjen. Jeg er også nesteleder i Høyres kvinneforum.

Jeg er en rastløs flink pike, og jeg er litt som en potet – kan brukes til alt. Innerst inne bor det en liten feministisk rebell som aller helst vil ta på seg de alt for trange skinnbuksene hun hadde da hun var yngre, og sette seg på Harley `en, og med rød leppestift buldre i vei med vind i håret – frihet!

Hvis du vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her: